Actueel

Van de voorzitter, Praktijkonderwijs bestaat 25 jaar als onderwijssoort

Laat ik beginnen met iedereen het allerbeste te wensen voor het komende jaar! Voor het praktijkonderwijs wordt het een belangrijk jaar. Allereerst bestaan we dit jaar als onderwijssoort 25 jaar. Dat vieren we met een groots congres op 12 juni 2023, waarvan ik natuurlijk hoop dat ik zoveel mogelijk mensen ga ontmoeten.

We hebben een prachtig programma met veel inspirerende gasten, van heel inhoudelijke sprekers in de workshops tot Maarten van Rossem als kritische vriend. En natuurlijk verwelkomen we verschillende bewindspersonen. Hou deze datum vrij in de (school)agenda! De inschrijving start medio februari. Dus hou de Infoflits in de gaten!

Kabinetsbeloftes
Verder is 2023 het jaar waarin we hopen dat veel van de kabinetsbeloftes vorm gaan krijgen. We denken aan verworvenheden van het praktijkonderwijs in de belangenbehartiging (zoals de netwerk-coördinatoren, de directe bekostiging en de OV-jaarkaart), maar ook zaken als de docentbevoegdheden, het lerarentekort, en de goede uitwerking van de CAO-maatregelen.

En natuurlijk gaan we door met de ontwikkeling van onze eigen sector. Momenteel werken we met onze regio-coördinatoren samen hard aan een nieuwe strategische visie, die op de Algemene LedenVergadering in maart 2023 vastgesteld kan worden door de leden.

We kijken dus uit naar een jaar waarin het praktijkonderwijs kan oogsten. Welverdiend! En hopelijk krijgen wij daar ook buiten onderwijsland de goede aandacht voor.
Een goed Pro-jaar toegewenst,

Namens het bestuur,
Nicole Teeuwen
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws