Actueel

Politiek forum interessante afsluiter van 'goed-bezochte' Pro-dag

Ondanks de corona-perikelen werd de Pro-dag dit jaar goed 'bezocht'. Iedereen, werkzaam of geïnteresseerd in het praktijkonderwijs, kon het openbare gedeelte van de Pro-dag via een stream vanuit het Theater aan de Slinger in Houten volgen. En daarvan werd flink gebruik gemaakt. Zo goed zelfs dat bij een fysieke Pro-dag niet iedereen in de zaal had gepast.

Bekijk hier de stream van de Landelijke Pro-dag

Deze Pro-dag werd afgesloten met een politieke forumdiscussie waarbij de verschillen vooral in de nuances zaten. Wat ook weer niet zo verbazingwekkend was als we bedenken dat er vorige week vier moties voor het praktijkonderwijs kamerbreed zijn aangenomen.

Een warm hart
Dat bleek al bij de introductie van de kamerleden die deelnamen aan de forumdiscussie. Eppo Bruins (CU), Paul van Meenen (D66), Bart Smals (VVD), Kirsten van den Hul (PvdA) en Niels van den Berge (Groenlinks), allemaal benadrukten ze het praktijkonderwijs een warm hart toe te dragen. Ook over de eerste stelling over de incidentele bekostiging van de arbeidstoeleiding van de ESFgelden was iedereen het eens. Zulk een belangrijke taak moet structureel bekostigd worden.

Voorzitter Nicole Teeuwen verontschuldigde zich bij een volgende stelling 'dat het weer over geld gaat', maar dat was wel de reden dat deze stelling enige discussie opleverde.

Lees het gehele verslag in de bijlage.

Of bekijk een foto-collage.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws