Actueel

Leerlingen praktijkonderwijs ontvangen schooldiploma

Op 1 juli 2019 hebben veel leerlingen die het praktijkonderwijs hebben afgerond een schooldiploma gekregen. Hiermee wordt vooruitgelopen op een op handen zijnde wetswijziging, waarmee het voor alle pro-scholen verplicht wordt om leerlingen die hun schoolcarrière succesvol hebben afgerond, een officieel erkend schooldiploma mee te geven.

Minister Slob was aanwezig bij de diploma-uitreiking op Limes Praktijkonderwijs in Katwijk. "Ook deze leerlingen hebben recht op een diploma en dat gaan we nu ook voor alle leerlingen regelen. We gaan het ook letterlijk vastleggen. Dit zijn kanjers en ook diegenen die hen de afgelopen jaren hebben ondersteund."

Nicole Teeuwen, voorzitter van de sectorraad reageerde tevreden: "Als sectorraad Praktijkonderwijs zijn we zeer verheugd met deze ontwikkeling. Het is precies goed voor deze leerlingen. Enerzijds is het een officieel bewijs van de inspanning die zij hebben geleverd en heeft dus civiel effect. Anderzijds blijft het maatwerk doordat ook het reglement een schoolreglement wordt.’

Hieronder enkele linkjes naar artikelen en filmpjes over de uitreiking van de  pro-diploma's.

Ministerie van OCW op facebook

Dit ben ik in de Volkskrant

Hart van Nederland

Alles over Katwijk

Arie Slob op twitter

Het Parool over diploma's op Mundus College


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws