Als er gekletst en gelachen wordt, vliegt de tijd voorbij

Als er gekletst en gelachen wordt, vliegt de tijd voorbij

Gezelligheid en grappen maken

Glenn Stoker (18 jaar) houdt van gezelligheid en grappen maken. Dat zoekt hij ook in zijn toekomstige werk: "want dan vliegt de tijd voorbij". Het lijkt er op dat hij dat werk gevonden heeft. Glenn zit op Praktijkschool De Compagnie in Heerenveen. Hij is bezig met zijn plaatsingsstage bij Juro Coating. Een bedrijf dat op allerlei materialen, zoals kozijnen, vloeren en gevels, coatings aanbrengt. Glenn: "Ik zorg ervoor dat het materiaal dat gecoat moet worden in de machine wordt getild. Of ik sta achter de machine om het gecoate materiaal in de stelling te tillen." Een valkuil van Glenn is dat hij soms te veel opgaat in 'gezellige' gesprekken met collega's. Daardoor gaat het werktempo omlaag. Maar bij Juro Coating heeft hij daar geen last van, want daar bepalen de machines het tempo.

Het schildersvak

Dat Glenn bij Juro Coating terechtkwam is geen toeval. Glenn heeft iets met schilderen. Thuis hebben ze een boot die hij onderhoudt. Schuren, plamuren en schilderen, daar houdt hij van. Zijn oriƫnterende stages liep hij bij De Haan Jachttechniek en Autospuiterij Kuperus. Na deze stages besloot hij op het mbo verder te leren voor het schildersvak. Maar dat ging helaas niet door. Door de crisis was er geen geschikte stageplek te vinden. Glenn: "Ik moest even iets anders bedenken. Toen ben ik gaan stagelopen bij de Praxis. Ik wilde werken aan 'klantvriendelijk' zijn. Want dat moet je als schilder ook kunnen." Werken bij de Praxis bleek toch niets voor hem. Vooral omdat je dan te maken krijgt met 'zeurende' klanten. Na de Praxis kwam Juro Coating in beeld.

Chauffeur goederenvervoer

Glenn heeft net zijn eerste evaluatie bij Juro Coating achter de rug. Samen met zijn stagecoach mevrouw Ruiten hebben ze het gehad over zijn toekomst bij het bedrijf. Juro Coating is positief over Glenn. Hij houdt zich goed aan de afspraken, is altijd op tijd en kan goed met collega's overleggen. Als hij niets te doen heeft vraagt hij om nieuwe opdrachten of kijkt zelf wat er te doen valt. Straks gaat hij zijn heftruckrijbewijs halen, zodat hij ook daarin iets voor het bedrijf kan betekenen. Glenn houdt van rijden, heeft net z'n autorijbewijs gehaald. Dus dat heftruckrijbewijs zal ook wel lukken. En daarna? Glenn denkt erover om alsnog naar het mbo te gaan, om door te leren voor chauffeur goederenvervoer. Zulke mensen hebben ze bij Juro Coating ook nodig. Doel is dat Glenn aan de slag mag bij het bedrijf. En wie weet is hij er over een paar jaar goederenchauffeur.

Contact

 • Bureau Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs

  Anita Zeeman
  Postbus 482
  5201 AL  's-Hertogenbosch
  M  06-20436128
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.