auto groot

Praktijkonderwijs werkt!

Sectorraad

Op landelijk niveau zetten drie organisaties zich in voor de belangen van het Praktijkonderwijs. De VO-raad behartigt de algemene belangen van het voortgezet onderwijs (wetgeving, arbeidsvoorwaarden en bekostiging). De Vereniging Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs en de Stichting Platform Praktijkonderwijs zetten zich in voor de specifieke belangen van het Praktijkonderwijs, met name de onderwijskwaliteit en de innovatie. De vereniging en de stichting zijn opgericht om -ieder vanuit de eigen rol en verantwoordelijkheid- de belangen van het Praktijkonderwijs zo goed mogelijk te dienen.
Zij doen dit onder meer door op landelijk en regionaal niveau de verbinding te zoeken en ketensamenwerking te realiseren met de maatschappelijke partners. Beide organisaties hebben ervoor gekozen om de specifieke belangenbehartiging van het Praktijkonderwijs onder één bestuurlijke verantwoordelijkheid en regie te brengen door per 1 januari 2018 een Sectorraad Praktijkonderwijs op te richten.

De regiovertegenwoordigers onderhouden de contacten met de scholen in de diverse regio's, vertegenwoordigen deze scholen tijdens de bestuursvergaderingen en doen binnen de regio's verslag van deze vergaderingen. Uit het algemeen bestuur wordt de sectorraad gekozen (5 leden).

De sectorraad bestaat uit de voorzitter en de penningmeester en drie leden. Het sectorraad onderhoud de contacten met de politiek, bestuurlijke organisaties, uitgevers en ontwikkelaars, organisaties voor arbeid en ondersteuning, onderzoeksorganisaties en opleidingen.

De sectorraad wordt ondersteund door het bureau van het landelijk werkverband. Dit is ondergebracht bij KPC Groep in ´s-Hertogenbosch.

De vereniging kent een expertgroep die zich bezighoudt met inhoudelijke ontwikkelingen, ondersteuning van projecten en kwaliteitsbeleid: het Platform PrO. De expertgroep bestaat uit deskundigen uit het onderwijs en een vertegenwoordiger van de inspectie van het onderwijs.

Netwerk van het LWV-PrO

• Bureau Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs